קיימת ברשותי מערכת מיני בר קומפקטית לבית המזרימה מים חמים או קרים בלחיצת כפתור. כרגע המערכת יושבת לי על השיש במטבח ומחוברת בצינור פלסטיק פשוט אל ברז המים מעל כיור המטבח (מלא אבנית) שלי ולפי לחיצה מתבקשת במכשיר נראים המים המוזרמים אליו באותם רגעים. לאחרונה ערכתי שיפוץ קל בביתי באיזור הסלון והמטבח והיה צורך בתזוזה של מיני בר שברשותי לאיזור אחר על גבי השיש, מעט יותר רחוק מן המקום הקודם בו הונח. אסטטית המקום בו יושבת המערכת אינו מוצא חן בעיני אך אני עדיין מוגבלת בגלל הצינור דרכו נשאבים מים למכשיר.
ניסיתי למצוא פיתרון נוסף בו אוכל להניח את המיני בר וגם שם ניתן אולי למשוך צינור של מים אל המכשיר אך לא נמצא לי פיתרון, חשבתי על רעיון נוסף בו המכשיר ישאר במקומו על גבי השיש, רק את צינור המים למכשיר אמשוך מכיוון בלתי נראה לעין, מתחת לכיור אולי. פניתי לאיש מקצוע שהציע לי לעשות כן אך אמר כי עלי לקדוח חור בשיש לצורך פיתרון זה. אינני מעוניינת בחור בשיש, שלא יראה לעין ושלא יזיק לארונות המטבח שלי במידה וקיימים מים זורמים על גביו או חומרים נוספים אחרים. אני פונה לכל אשר מבין בנושא למציאת רעיון נוסף כפיתרון לבעייתי, (בתקווה שהבהרתי עצמי מספיק) אשמח מאוד לתגובות ובאם יש צורך להסברים נוספים אודות הבעיה. האם טיהור מים יעזור?
סינון, היא פעולה רצויה לשם הוצאה פשוטה של החלק הטוב מן השלם והשארתו של הפחות טוב על גבי משטח. בצורה פשוטה ניתן להדגים את המעשה בעזרת קמח ונפה. הקמח פעמים מכיל גרגירים גדולים, קליפות שונות שנתערבבו בטעות עם הקמח או מיני חרקים, הנפה דרכה יעבור הקמח בתנועה יוכל לגרום למצב בו הקמח המשובח לשימוש מתוך התערובת ירד למטה ואילו שאר התוספות הנראות כפסולת ישארו למעלה.
בכל דבר כמעט בחיינו נוכל לנפות ולהפעיל פעולת סינון אפילו קלה, דרך מכשיר, פעולה או מחשבה אחת דרכה נוכל להוציא את הטוב והרצוי מול הקיים, המצוי. אלא שפעולת סינון הכרחית במקומות מסויימים בחיינו וכבר הפכה לבעלת משמעות חזקה בהקשר של מזון ושתיה. נתמקד בשתיה הפשוטה, בתקופות ובאיזורים מסויימים במדינת ישראל מי הברז לא היו ניתנים לשתיה אך לשימושים נוספים כן, חיידקים או לכלוכים שונים שאינם נראים לעין הוזרמו במים בידיעה או בלא ידיעה עד אשר פקחי שמורות ואחראי איכות הסביבה בפעולת סינון פשוטה פתרו את הבעיה הכללית.
אלא שבינתיים התושבים בבתים היו צריכים מים משום שגם אשר נשמר נגמר כבר. על כן הציע המשרד לאיכות הסביבה לדאוג כי מסננים ופילטרים מיוחדים יורכבו בכל הבתים הנכללים באיזורים בהם המים מהווים סכנת שתיה חמורה. חלקם, גם אחרי טיפול כללי של הרשויות, השאירו את המסננים במטרה להמשיך לשמור על אורך חיים מסונן ועדיין בריא יותר.
הכותב הינו מעצב רהיטים ומרחבים פנימיים. מתמצא בין היתר בתחומי הרפואה והאומנות.